Szukaj...
Konto
Mój koszyk
0
Szukaj...
Konto
Czekolada mleczna Mary & Juana z nasionami konopi 80g
Akceptuję zasady polityki prywatności
redeem Kupując ten produkt możesz zebrać 1 punkt lojalnościowy . Twój koszyk będzie zawierał 1 punkt Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,50 zł .
Konopna czekolada z nasionami konopi stanowi źródło cennych składników odżywczych. Zawarte w niej nasiona konopi są niezwykle bogatym źródłem licznych witamin, a także minerałów, takich jak magnez, cynk i żelazo. Odgrywają one istotną rolę w zdrowiu kości, układzie odpornościowym oraz produkcji czerwonych krwinek. Ponadto, nasiona konopi są bogatym źródłem NNKT - kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6, niezbędnych dla zdrowia serca i mózgu. Kwasy tłuszczowe z nasion konopi pomagają w regulacji poziomu cholesterolu oraz zapobiegają stanom zapalnym. Dodatkowo, proporcje tych kwasów w nasionach konopi są idealne dla organizmu człowieka. Nasiona konopi są również doskonałym źródłem dobrze przyswajalnego białka roślinnego, zawierającego wszystkie niezbędne aminokwasy. Samo kakao jest niezwykle cenione za zawartość cennych składników. Znajdziemy w nim magnez, żelazo, wapń, fosfor, potas i cynk. Wśród witamin obecnych w kakao znajdują się witaminy z grupy B, A i E.
Z tych względów czekolada z nasionami konopi może stanowić zdrowszą przekąskę niż tradycyjna czekolada mleczna. Wszystkie cenne składniki odżywcze z nasion konopi są bardzo dobrze przyswajane przez ludzki organizm.
Nie można pominąć kwestii, że czekolada to nie tylko słodki przysmak...
Zmniejsza stres: kakao w czekoladzie zawiera teobrominę, która działa uspokajająco i relaksująco.
Wzmacnia odporność: Zawarte w kakao flawonoidy wykazują działanie przeciwutleniające, co wzmacnia odporność organizmu.
Poprawia pamięć i koncentrację: Kakao zawiera teobrominę, która pomaga w poprawie funkcji poznawczych.
Skład: cukier, miazga kakaowa, pełne mleko w proszku, łuskane ziarno konopi (10%), masło kakaowe, emulgatory (lecytyna sojowa, polirycynooleinianpoliglicerolu), ekstrakt z wanilii Bourbon z Madagaskaru
Alergeny zostały wyróżnione ze składu, czekolada może zawierać śladowe ilości orzechów.
Wartości odżywcze w 100g czekolady:
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
34g 19g |
Węglowodany w tym cukry |
52g 51g |
Błonnik | 2,3g |
Białko | 6,9g |
Sól | 0,06g |
Masa netto czekolady: 80g
Zobacz także
check_circle
check_circle
Existing Account Login Login to your account
Reset Password
New Account Register