Herbata z kwiatów konopi i czarną porzeczką 50g
Kupując ten produkt możesz zebrać
1
punkt lojalnościowy
.
Twój koszyk będzie zawierał
1
punkt
Punkty możesz wymienić na kod rabatowy
0,50 zł
.
Herbata z kwiatów konopi jest jednym z najzdrowszych napojów na świecie z uwagi na to, że zawiera wiele witamin, przeciwutleniaczy oraz innych składników odżywczych, zwłaszcza kannabinoidów. Mimo powszechnej opinii, że kannabinoid CBD nie rozpuszcza się w wodzie, to jednak część olejku wytrąca się z rośliny i zawiesza na powierzchni wody.
Badania naukowe jednoznacznie potwierdzają pozytywny wpływ herbaty z kwiatów konopi na organizm ludzki.
Właściwości :
- Pomaga w zwalczaniu lęków i depresji
- Działa na bezsenność i stres
- Wspomaga pracę mózgu
- Zapobiega skokom poziomu cukru we krwi
- Łagodzi bóle migrenowe i skurcze mięśni
- Łagodzi nudności (mdłości)
- Pomaga ustabilizować ciśnienie krwi i poprawia krążenie krwi w tkankach
Konopie wywołują wiele kontrowersji, ponieważ niektóre jej odmiany zawierają składnik psychoaktywny – tetrahydrokannabinol, czyli w skrócie THC. Trzeba jednak podkreślić, że odmiany używane do zaparzania herbaty, czy też wykorzystywane w celach leczniczych nie mają tego składnika w ogóle lub mają go w śladowych ilościach, dzięki czemu nie oddziałują na psychikę ludzką w sposób uzależniający.
CZARNA PORZECZKA – jej właściwości zdrowotne są doceniane już od XVII wieku, kiedy została okrzyknięta mianem „eliksiru młodości”. Czarna porzeczka to prawdziwa bomba witaminowa.
Jest jednym z bogatszych w witaminę C owoców. W czarnej porzeczce znajdziemy też witaminy z grupy B, witaminę A, biotynę oraz kwas foliowy i składniki mineralne, takie jak magnez, wapń, potas i żelazo). Znajdują się w niej również mikroelementy i kwasy organiczne: luteina, garbniki, jod, mangan i bor oraz olejki eteryczne i pektyny.
Sposób zaparzania:
Zalać gorącą, ale nie wrzącą wodą. Optymalna temperatura to ok. 80-85 stopni Celsjusza (tj. mniej więcej 5 minut po zagotowaniu wody). Dla uzyskania optymalnego smaku i aromatu naparu, herbatę należy zaparzać pod przykryciem przez ok. 2-3 minut. Warto pamiętać o tym, że im dłużej herbata jest zaparzana, tym jej smak będzie bardziej gorzki, co może wielu osobom nie do końca odpowiadać.
Brak opinii