Mój koszyk0

Herbata konopna z owocami malin, jagód, wiśni i kwiatami hibiskusato wyjątkowa kompozycja smaków, która łączy delikatną nutę konopi z owocową słodyczą i subtelną kwaskowatością. To doskonały napój, którego każda filiżanka relaksuje, przynosząc ukojenie i chwilę przyjemności o każdej porze roku. Jej naturalny aromat, wyjątkowy smak i bogactwo składników aktywnych sprawiają, że świetnie sprawdzi się zarówno w chłodne jesienne i zimowe wieczory, jak i podczas wiosennych i letnich ciepłych dni.
2punktów lojalnościowych. Twój koszyk będzie zawierał2punktówPunkty możesz wymienić na kod rabatowy1,00 zł.
Kupując ten produkt możesz zebraćHerbatka konopna z owocami- owocowa wersja herbaty konopnej to wyjątkowy napój o ziołowo-owocowym smaku i aromacie. Receptura herbaty opracowana została na bazie naturalnych składników, dostarcza przyjemnych chwil relaksu oraz wspiera organizm w w walce z wolnymi rodnikami, gdyż owoce zawarte w herbatce dostarczają wiele naturalnych antyoksydantów. Herbatka konopna była stosowana już przed starożytne ludy jako napar wspierający codzienną dietę a także w formie rytuału.
Herbatka konopna -- właściwości
Stosowanie suszu konopnego w postaci naparów sięga dalekich czasów. Wówczas konopia była ceniona za swoje wyjątkowe właściwości i stosowana w celu wsparcia organizmu i polepszenia zdrowia. Napary z konopi włóknistych cieszyły się popularnością w tradycyjnej medycynie ludowej ze względu na swoje dobroczynne właściwości - w szczególności właściwości wyciszające, relaksacyjne, rozluźniające i wspomagające procesy regeneracyjne.
Herbatka konopna z owocami – właściwości pozostałych składników
Susz konopny zawarty wtej herbaciekonopnejwzbogacony został o inne naturalne składniki, które od wieków były wykorzystywane w tradycyjnej medycynie:
Liofilizowane maliny (Rubus idaeus)- tradycyjnie stosowane były od wieków stosowane w medycynie ludowej. Stanowiły pokarm ludów pierwotnych. W średniowieczu syrop maloinowy był uważany za środek wzmacniający organizm oraz odżywczy. Obecnie wiadomo, że owoce maliny właściwe sąbogate w kwasy organiczne, garbniki, flawonoidy, antocyjany, witaminy sole mineralne żelaza, potasu, magnezu, miedzi i wapnia.Ich składniki aktywne odpowiadają zadziałanie napotne, przeciwgorączkowe i przeciwzapalne, co jest cenione przy przeziębieniach.
Jagoda suszona (Myrtylli fructus)– czarna jagoda była wykorzystywana od wieków. Była popularnym środkiem leczniczym ludów północnych. Suszone owoce jagody stosowano przy biegunkach i rozstrojach żołądka. Z owoców czarnej jagody przygotowywano słynny„borowiak”, który ksiądz Kneipp zalecał w przypadku dolegliwości brzucha i żołądka. Obecnie wiadomo, że owoce są bogate w antocyjany, które korzystnie wpływają na wzrok, gdyż korzystnie działają na naczynia włosowate oczu i przyspieszają regenerację purpury wzrokowej.Zawarte w nich garbniki ograniczają rozwój drobnoustrojów chorobotwórczych dla przewodu pokarmowego.Co ciekawe, także tych odpornych an antybiotyki!Dodatkowo, czarne jagody sąbogate w antyoksydanty, które zwalczają szkodliwe wolne rodniki, chronią przed przedwczesnym procesem starzenia się i rozwojem wielu schorzeń i dolegliwości.
Wiśnia liofilizowana (Prunus cerasus) –owoce wiśni były cenione jużw starożytności i były stosowane jako środek na poprawę trawienia, łagodzenie bólu oraz w leczeniu stanów zapalnych. Uważano je także za naturalny środek uspokajający. Obecnie wiadomo, że wiśnie są bogate wantocyjany,witaminę Cipotas.Ciekawostką jest, że owoce wiśni zawierająmelatoninę,czylito naturalnie występujący związek chemiczny,będący tym samym hormonem, który nasz organizm produkuje w szyszynce,odpowiadający za regulację rytmu snu i czuwania.Owoce wiśni są takżebogate w cenne przeciwutleniacze, chroniące przed stresem oksydacyjnym.
Kwiat hibiskusa (Hibiscus sabdariffa) -W przeszłości hibiskus był stosowany w medycynie ludowej do leczenia gorączki, łagodzenia stanów zapalnych, problemów trawiennych oraz jako naturalny środek nawilżający i odświeżający w gorącym klimacie. W starożytnym Egipcie uznawano go za napój królewski, który pomagał ochłodzić organizm i wspierał zdrowie. Obecnie wiadomo, że kwiaty hibiskusa są bogate wantocyjany,polifenole,witaminę C,kwasy organiczne(np. cytrynowy i jabłkowy) orazśluz roślinny.Antocyjanysą silnymi przeciwutleniaczami,działają przeciwzapalnie, wzmacniają naczynia krwionośne i neutralizują wolne rodniki.Polifenolemają silne właściwości antyoksydacyjne i wspierają zdrowie serca.Witamina Cwzmacnia odporność i wspomaga produkcję kolagenu.Kwasy organicznedziałają delikatnie oczyszczająco i wspierają metabolizm.Śluz roślinnykoi podrażnienia, wspiera nawilżenie i regenerację skóry oraz błon śluzowych.
Wszystkie te składniki tworząwyjątkową kompozycję smakową i zapachową, która uzupełnia i wspiera codzienną dietę, sięgając do tradycji. Zawartość CBD+CBDA wynosi 1,5%, natomiast herbatka konopna jest całkowicie wolna od THC i nie wywołuje żadnych efektów psychoaktywnych.
Sposób przygotowania:W celu przygotowanianaparu, wystarczy wsypać dwie łyżeczki herbaty (około 2g) do kubka (pojemność około 200 ml) i zalać gorącą wodą o temperaturze 95°C. Następnie należy parzyć herbatę pod przykryciem przez 7-10 minut, a po tym czasie odcedzić.
I gotowe! Możesz delektować się unikalnym smakiem i aromatem herbatki konopnej z owocami.
Herbata konopna z owocami - skład:
Zalecenia:Produkt jest przeznaczony dla osób dorosłych. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji (maksymalnie 5g dziennie, co odpowiada około 4 łyżeczkom herbatki konopnej z owocami). Herbata nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety, ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.
Herbatka jest w 100% bezglutenowa, wegańska i wolna od GMO oraz pestycydów.
Masa netto: 40g