Konopie czy warto je jeść?

Konopna Farmacja 03 mar, 2017 Root 0 Trafienie: 395

Coraz częściej zapadamy na choroby cywilizacyjne jak rak, cukrzyca, nadciśnienie i wiele innych, które spowodowane są złym trybem życia. Hałas, stres, ale przede wszystkim złe odżywianie sprawia, że nasz organizm jest coraz słabszy. Jeżeli w naszym organizmie brakuje jednej substancji, za chwilę pojawia się niedobór drugiej i w konsekwencji zubożamy nasz organizm, stajemy się słabi i jesteśmy podatni na wiele chorób.

Coraz częściej zapadamy na choroby cywilizacyjne jak rak, cukrzyca, nadciśnienie i wiele innych, które spowodowane są złym trybem życia. Hałas, stres, ale przede wszystkim złe odżywianie sprawia, że nasz organizm jest coraz słabszy. Jeżeli w naszym organizmie brakuje jednej substancji, za chwilę pojawia się niedobór drugiej i w konsekwencji zubożamy nasz organizm, stajemy się słabi i jesteśmy podatni na wiele chorób.

Nasze jedzenie tez nie jest dobrej jakości. Gleba, na której rosną rośliny nie jest już tak bogata, jak była jeszcze kilkanaście lat temu. Opryski, złe nawożenie to wszystko powstrzymało rozwój mikroelementów w glebie.

Dlaczego warto jeść konopie?
Potrzebujemy pożywienia bogatego we wszystkie witaminy i minerały. Jedna z najstarszych roślin leczniczych jest Cannabis sativa. Jest to najbogatszy w minerały produkt roślinny, który zawiera niemal wszystkie mikroelementy. Ziarno konopne zawiera magnez, potas, wapń, żelazo, mangan, cynk, miedź, platynę, fosfor, siarkę, Bor, nikiel, german, cynę, jod, chrom, srebro i lit. Nasiona konopne posiadają idealny dla człowieka stosunek kwasów Omega-6 do Omega-3 (3:1). Olej z nasion konopi jest najzdrowszym olejem roślinnym. A od przyswajalności wielu witamin i minerałów zależy dobra jakość spożywanego przez nas tłuszczu. Nasiona Konopne poprawiają profil lipidowy krwi, co powoduje, że zmniejsza się zachorowalność na cukrzycę, miażdżyce, zawał serca oraz udaru. Poprawia się kondycja skóry, włosów i paznokci oraz pomaga w trawieniu.

Wszystkie te mikroelementy są potrzebne ludzkiemu organizmowi do dobrego funkcjonowania. Coraz częściej spotykamy ziarna konopi na półkach w sklepie z bio żywnością nazywana często superżywnością. Oprócz pomocy w zaawansowanych stadiach chorobowych można by również przyjąć suplementacje z konopi, by zapobiegać chorobom.
Olej z nasion konopi, mąka, czy łuskane ziarna nie odurzają. Są zdrowe i przyswajalne przez organizm.

Komentarze

Zostaw komentarz